Google advarer: Sikre nettsiden din

Skrevet av: Isabelle

Det er store endringer på gang når det gjelder sikkerhet for nettsider. Omfanget av disse endringene er omfattende og vil påvirke alle nettsider som benytter HTTP.

Implementeringen er blitt gjort gradvis og den «endelige» datoen er blitt endret flere ganger, men i følge Google (8.februar 2018) må man sikre nettsiden sin innen begynnelsen av juli. Har du en nettside som fortsatt benytter HTTP etter 1.juli vil dine besøkende se følgende om de benytter Chrome:

sikre nettsiden

Hvorfor HTTPS?

HTTP er blitt benyttet i mange år men har en stor mangel. All data som overføres via HTTP kan bli stjålet eller manipulert fordi den ikke er sikret.

HTTPS er sikret og sørger for at data som overføres er kryptert og beskyttet. Det er derfor ikke uforståelig at nettlesere nå vil kreve bruk av HTTPS som standard.

I tillegg til at data er beskyttet og kryptert gir HTTPS opptil 5% økt visning i søkemotorer og flere muligheter for nettsiden din på mobil. HTTPS gjør det også mulig å benytte HTTP/2 som gir 20-30% raskere sidelasting sammenlignet med HTTP.

Hvordan får jeg HTTPS?

For å kunne få HTTPS for din nettside må du ha et SSL sertifikat. Det å velge riktig SSL sertifikat kan være forvirrende. Vi anbefaler at du leser «SSL sertifikat – hvordan velge riktig?» som vil hjelpe deg med å velge riktig SSL for din nettside. Du er velkommen til å ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne med valg av SSL sertifikat og installasjon.

4 kommentarer på “Google advarer: Sikre nettsiden din”

 1. En god del av våre tillitsvalgte bruker webmail. webmail.ryggforeningen.no.
  Etter det jeg kan se har vi fått denne nettadressen av dere for bruk på våre e post konti. Nettsiden fremkommer som ikke sikker. Hva skal vi gjøre? Er det en annen webmail som vi bør bruke eller vil denne siden bli sikret med SSL sertifikat. Jeg vil gjerne ha en tilbakemelding slik at jeg kan informere våre brukere.

  1. Hei Thor Einar,

   Dere kan benytte denne:
   hxxps://cpanel53.proisp.no:2096/

   Dere kan også bestille Wildcard SSL sertifikat og da vil dere kunne benytte hxxps://webmail.ryggforeningen.no.
   Hvis nettsiden hadde vært på våre servere og dere hadde installert SSL så ville dere også kunne benyttet hxxps://ryggforeningen.no/webmail

   Leverandøren for nettsiden kan sette opp en videresending for ryggforeningen.no/webmail til hxxps://cpanel53.proisp.no:2096/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del dette innlegget