Followers 0

CGI-mail 1,6

4 posts in this topic

Hei. Bruker diverse skjema på min nettside OLAVSKIRKEN PÅ AVALDSNES. HISTORIEN OM KIRKEN OG PRESTENE ved bruk av CGI-mail 1,6 og alt fungerer helt topp utenom en ting. Det er bokstavene æ, ø og å. Man kan bruke disse bokstavene på nettsiden, når man fyller ut skjema. Men når jeg får meldingen i e-posten så er disse 3 bokstavene endret til : Får håpe at jeg kan ønske at været blir bra. Noen som kan hjelpe meg her. Takker så mye på forhånd :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Erland, Jeg kjenner ikke CGI-mail, men dette høres utvilsomt ut til å være relatert til character encoding. Du bør sørge for at samme encoding benyttes i HTML, kode og evt. filer. Dersom en av disse er UTF-8 og resten er ISO-8859-1, eller omvendt, så vil det skape problemet du opplever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fant ut av det :) Bruker denne linjen i HEAD feltet og har blitt anbefalt å bruke utf-8, og derfor gjort dette på alle nettsidene. Men som nevnt i første innslag så fikk jeg problemer med bokstavene Ø, Æ og Å når jeg skulle lese dem i min e-post og jeg har Windows, som vist nok ikke støtter utf-8. Løsningen ble å bytte ut denne linjen: Med denne linjen: Alt ordner seg til slutt. Igjen takk for hjelpen og raskt svar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0