Warning: mail(/var/log/phpmail.log) [function.mail]: failed to open stream: Permission denied

2 posts in this topic

Saka gjeld Skodje Fotoklubb, sending av kontaktskjema. Usikker på når denne feilen har oppstått, men sannsynligvis etter endring utført av ProISP.

Når skjema blir sendt inn, returnerer script feilmeldinga: Warning: mail(/var/log/phpmail.log) [function.mail]: failed to open stream: Permission denied in /home/skodjdkp/public_html/billettilepost.php on line 55

Linje 55 inneheld funksjonen Mail. Den var testa og fungerte feilfritt i fleire år, men har no begynt å gje feilmeldinga. Grunnen er nok manglande rettigheiter til å skrive til loggfil. Eg har leita og prøvd å endre på rettigheiter der eg trur det kan vere, men har nok ikke funne det riktige. Så vidt eg kan forstå, får eg heller ikkje sett rett adresse for loggfila i php.ini heller, sidan eg ikkje kan opne den, så vi treng hjelp til å løyse dette.

Skjemaet fungerer på den måten at meldinga kjem fram til mottakaren, men avsendaren får ei feilmelding på nettsida, og det er svært uheldig.

 

Helsing

Arnold Hoddevik, 91179866

FunctionMail-FailToOpenStream-AccessDenied.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet Arnold,

Det lå en linje vedr. /var/log/phpmail.log som ser ut til å ha vært der lenge. Den skal ikke ligge der så jeg har nå fjernet denne for deg og du bør nå ikke få feil vedr. den filen. Takk for at du gir beskjed ;)

Jeg vil også tipse om at du kan endre php.ini verdier som du ønsker selv, både via cPanel og som forklart her:
Konfigurasjon av php.ini på webhotell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now