Followers 0

Treg nettside

2 posts in this topic

Hei,

Vi har satt opp en nettside hos dere, for ikke lenge siden, på et av deres webhotell. Dette er en nettbutikk og vi opplever en positiv vekst i antall kunder. Problemet er at nettsiden oppleves som treg og vi lurer derfor på om det er noe vi eller dere kan gjøre for å bøte på dette? Kan vi finne ut hva som gjør at ting går tregt?

Nettsiden (og butikken) er basert på Wordpress.

Håper på rask tilbakemelding!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Dette er noe dere bør sjekke nærmere ja, da det høres ut som at Wordpress installasjonen ikke er helt optimal. Det første jeg vil anbefale er at dere sjekker ressursbruken for kontoen, noe du finner i cPanel. Dersom du har engelsk språk finner du dette under fanen «Metrics», og ikonet «CPU and Concurrent Connection Usage». Hvis dere ser der at for eksempel «CPU» grafen ligger veldig høyt tyder det på at skriptet som kjører på siden krever veldig mye, og desto flere besøkende som skal «kjøre» skriptet, desto mer ressurser brukes.

Det neste dere bør gjøre er å analysere nettsiden, og jeg vil da anbefale både GTmetrix (https://gtmetrix.com/) og Pingdom (http://tools.pingdom.com/fpt/).

Begge disse er automatiserte skript som sjekker siden og lister opp hva man bør se nærmere på.

Et veldig typisk eksempel på små justeringer som kan påvirke ytelsen, er komprimering av innholdet. Du kan se et enkelt eksempel i vår guide her: https://www.proisp.no/guider/optimaliser-komprimer-cpanel/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Followers 0