Followers 0

Treg nettside

2 posts in this topic

Hei,

Vi har satt opp en nettside hos dere, for ikke lenge siden, på et av deres webhotell. Dette er en nettbutikk og vi opplever en positiv vekst i antall kunder. Problemet er at nettsiden oppleves som treg og vi lurer derfor på om det er noe vi eller dere kan gjøre for å bøte på dette? Kan vi finne ut hva som gjør at ting går tregt?

Nettsiden (og butikken) er basert på Wordpress.

Håper på rask tilbakemelding!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Dette er noe dere bør sjekke nærmere ja, da det høres ut som at Wordpress installasjonen ikke er helt optimal. Det første jeg vil anbefale er at dere sjekker ressursbruken for kontoen, noe du finner i cPanel. Dersom du har engelsk språk finner du dette under fanen «Metrics», og ikonet «CPU and Concurrent Connection Usage». Hvis dere ser der at for eksempel «CPU» grafen ligger veldig høyt tyder det på at skriptet som kjører på siden krever veldig mye, og desto flere besøkende som skal «kjøre» skriptet, desto mer ressurser brukes.

Det neste dere bør gjøre er å analysere nettsiden, og jeg vil da anbefale både GTmetrix (https://gtmetrix.com/) og Pingdom (http://tools.pingdom.com/fpt/).

Begge disse er automatiserte skript som sjekker siden og lister opp hva man bør se nærmere på.

Et veldig typisk eksempel på små justeringer som kan påvirke ytelsen, er komprimering av innholdet. Du kan se et enkelt eksempel i vår guide her: https://www.proisp.no/guider/optimaliser-komprimer-cpanel/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0