Followers 0

Autoskalering av server

2 posts in this topic

Hei,

Finner litt begrenset informasjon om muligheter med VPS (virutell server) hos dere så spør derfor her, håper det er ok.

Vi har noen nettsider/domener, både hos dere og andre leverandører, som er typiske «periodesider». Dvs at det er stort trykk i perioder, men i store deler av tiden er de nesten ikke besøkt. Utfordringen vi da får er at vi må betale for veldig dyre webhotell løsninger for at alt skal fungere de få dagene/ukene vi har behov for økte ressurser, men disse ressursene står ellers urørt og ledelsen er naturlig nok ikke så stor tilhenger av dette.

Dere tilbyr jo VPS (eller virtuell server som dere skriver), og her nevnes det også Autoskalering. Hvis jeg forstår dette rett vil den virtuelle serveren da kunne stå å «sove» med minimalt med ressurser, og når det blir økt trafikk og behov, kan det automatisk skaleres opp til å takle dette. Stemmer det? Hvordan fungerer dette i praksis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Det stemmer; vi har litt begrenset utvalg av guider og veiledninger når det gjelder virtuelle servere, men dette er noe som det jobbes med å forbedre!

Problemet du skisserer her, med at nettsider kun trenger mer ressurser i noen perioder, er et av hovedbruksområdene til autoskalering. Dette vil altså fungere slik du nevner:)

La oss ta et eksempel: Du setter opp en virtuell server med 2 CPU og 6GB RAM, som er ok for å holde nettsiden oppe og i orden ved begrenset bruk og lite antall besøkende. Du konfigurerer så autoskalering via kontrollpanelet, og setter da opp hvor mye ressurser som må være i bruk, og over hvilken tidsperiode, før det skal legges til «X» antall mer ressurser.

For eksempel kan du definere at hvis over 90% av RAM er brukt over en periode på 10min, skal det legges til 1GB mer opp til et maksnivå på 64GB (kun eksempel). På samme måte spesifiserer du at ressursene skal fjernes igjen når de ikke er i bruk, og på den måten vil server gå «tilbake til start» når den travle perioden er over. Siden du kun betaler for ressursene som til enhver er tildelt serveren, vil du altså kun betale ekstra de periodene du har behov for det.

Det som er verdt å merke seg her er valg av template når VPS settes opp. De fleste, men ikke alle, Operativsystemer (templates) vil kunne endres uten at server må startes på ny. Pass derfor på å velge Linux distribusjon med omhu, slik at resursene kan endres uten omstart, hvis autoskalering aktiveres. Skulle du være i tvil om det du velger støtter autoskalering er det selvsagt bare å ta kontakt med oss, så veileder vi i forhold til dette:)

Selv om antallet guider er begrenset har vi noen, slik at du iallfall skal kunne komme i gang med å sette opp en virtuell server: https://www.proisp.no/guider/opprette-virtuell-server-onapp/ Og litt om hvordan du kan endre på tildelte ressurser: https://www.proisp.no/guider/endre-ressurser-virtuell-server/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Followers 0