Sign in to follow this  
Followers 0

SPF

2 posts in this topic

Av og til ganger havner epost jeg sender, i spam mappen til mottaker. Jeg har hørt at SPF kan være til hjelp, og hindre at dette skjer. Hva er SPF og hvordan kan jeg bruke dette på epost jeg sender?

Share this post


Link to post
Share on other sites

SPF (Sender Policy Framework) er et system som er med å bekjempe spam, og at noen sender epost fra et domene "uten tillatelse". I mange tilfeller kan også epost sendt fra et domene som har SPF aktivert, være med å øke troverdigheten for eposten. Dermed er det mindre sannsynlighet for at eposten havner i søppelmappen hos mottaker, eller blir stoppet helt. Dersom du aktiverer SPF for et domene, vil det bli lagt til en oppføring i sone-filen for domenet, der det blir listet opp hvilke servere som har tillatelse til å sende epost fra domenet. Dersom du bruker andre servere enn våre til å sende epost fra, må du derfor også legge til disse manuelt i SPF oppføringen.
Når en epost kommer frem til en epost server, vil denne sjekke om det er en en SPF oppføring i sonefilen for domenet. Dersom denne eksisterer, sjekker den om serveren som leverer eposten er listet i oppføringen. Serveren vil i de fleste tilfeller avvise eposten, om den kommer fra en server som ikke er spesifisert.

For å aktivere SPF for ditt domene, kan du følge denne guiden: https://www.proisp.no/guider/konfigurere-spf-dkim-cpanel/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
Followers 0