Followers 0

Feilmelding på Sitemap.xml

2 posts in this topic

Hei!

I SEO analyse programmer på nett så får vi bestandig tilbakemelding om at vår nettside ikke har en Sitemap.xml, selv om den er helt klart på plass her og vår webutvikler sier at den skal være riktig satt på plass.

Plattform og nettside er spesialbygd av webutviklere, så den er ikke oppført med standard plattformer som Wordpress og lignende. 

Jeg mistenker at det er webutviklerne som har gjort en feil her og at det er derfor søkemotorer ikke kan oppfatte at nettsiden har en sitemap.

Har dette mye å si for indeksering i søkemotorer, eller bør dette rettes opp?

SEO analyse programmer vi har brukt er blant annet Ubersuggest og seo-analyzer.h-educate.com som sporer opp eventuelle feil på nettsiden. Begge sier at nettsiden vår ikke har en Sitemap. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heisann!

Denne feilen vil dukke opp da f.eks Google vil lete etter denne filen på rotnivå og ikke i en undermappe slik du har det nå ( /no/ )

Det du kan gjøre er å legge filen i rotmappen eller sette opp en redirect fra https://www.slottomat.com/sitemap.xml til https://www.slottomat.com/no/sitemap.xml (ta deretter en test for å validere at det faktisk fungerer). Hvis dette ikke løser det må du få lagt sitemap.xml rett på domenet.

Anbefaler deg å rette det opp da mange søkeroboter går først direkte på /sitemap.xml og om de ikke blir vist noe så kan det i verste fall bli ignorert.

 

Lykke til!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Followers 0