Followers 0

Få et annet firma til å drifte eksisterende forumside?

4 posts in this topic

Hei - sliter med et usedvanlig tregt driftingfirma. Har i flere år operert med en gammel php-program. Ønsker nå å oppgradere til nyere/og mer moderne plattform, og vil svært gjerne ha med arkiv/historikk videre. Nåværende driftsansvarlig antyder at et ukjent antall timers innsats (og tusenlapper) vil gå med i overflyttingssammenheng. Ukene går og ingenting skjer. :mad: Enten har firmaet for mye å gjøre, eller så er de usikre på hvordan dette skal gripes an. Uansett er jeg takknemlig for tips om alternative løsninger/aktører.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et forum klarer de fleste å drifte selv med litt innsats. Vet du hvilken plattform dere kjører forumet deres på i dag. Og hvilken plattform ønsker dere å gå over til? At det er noen timers jobb å konvertere data er det ingen tvil om. I hvertfall om man skal gå over til en helt annen løsning. De fleste store har egne verktøy for konvertering seg i mellom. F.eks Vbulletin kan man "enkelt" konvertere til fra f.eks phpbb. Finnes det ikke et slikt verktøy så må man gjøre jobben selv og det kan ta mange timer, hvis ikke dager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var phpp som ble benyttet til vårt forum. Nå viser det seg at drifterne har slettet hele greia, og må lete i gamle backupfiler for å grave fram og gjenskape vårt arkiv. Føler oss ikke helt komfortable med å være avhengige av denne leverandøren av webtjenester...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg å ta en titt på vBulletin og SMF for alternativer til phpBB. Begge disse to er avanserte og skal ha det du søker etter. Hvis jeg ikke husker feil, skal det også finnes informasjon om hvordan å konvertere data fra andre forumtyper også på disse sidene. Det finnes også andre plattformer, men det er disse to som brukes mest rundt forbi. Når det gjelder webhosting vil jeg anbefale deg å skaffe deg et webhotell. Installasjon av forumet må du da gjøre selv, men alle plattformer har en god veiledning gjennom hele prosessen. Det blir uansett billigere (webhotell kan koste ned mot 10,- mnd), og hvis du trenger noe som helst hjelp har den webhosten du eventuelt velger som regel grei support, og så finnes det jo slike forum som dette. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Followers 0