Followers 0

PHP mail charset og norsketegn feil hos ProISP

6 posts in this topic

Hei, Jeg sender epost med PHP og har utfordringen hvor de norsketegnene viser som rare tegn i eposten. På min gammel server brukte jeg php skript hvor jeg lagde i header "charset=iso-8859-1" og den fungerer helt fint...perfekt faktisk, på mobil, gmail, outlook. Jeg prøvde å bruke samme skipt på PRO ISPs server med det viser helt feil. Jeg endret charset til charset=UTF-8 og det nesten fungerer. Den viser riktig i Gmail, og Outlook men ikke på mobilen. Min gammel server var Apache. Jeg lurer på om det er stor forskjell mellom denne serveren, CGI Fast, og Apache...eller er det noe jeg må endre i php.ini filen. Takk!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, Kunne du ha limt inn headeren fra en eksempel epost slik at vi kan se om vi ser noe der? Encoder du teksten som sendes med utf8_encode()? Antar at teksten er iso-8859-1 i utgangspunktet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, Er filen i UTF-8 charset? Eller henter du data som allerede er UTF-8 fra database f.eks.? Er det både tittel og innhold du opplever dette for?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk, det var veldig vanskelig å finne hva charset filen var, særlig i .php filene men de var UTF-8. Jeg har endret disse og nå det fungerer!! Takk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Followers 0