Benytte CloudFlare på ditt domene via cPanel


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 10.03.2014 23:26:29     Sist oppdatert: 27.09.2022 09:01:52

CloudFlare ikonet ble fjernet fra cPanel i 2022. CloudFlare la ned dette prosjektet og det har ikke vært utviklet videre på flere år. Les mer om dette her.

Denne guiden viser hvordan du går frem for å benytte CloudFlare på ditt domene via cPanel. Guiden forutsetter at du allerede har logget deg inn i cPanel.
Guiden er laget i cPanel med Paper Lantern (tema) med Norsk språk.

Steg 1:
Klikk på ikonet for "CloudFlare" som vist på skjermbildet under:

Velg Cloudflare ikonet i cPanel for å aktivere på ditt domenenavn


Steg 2:
Trykk på "Sign up".

Trykk på


Steg 3:

  1. Sjekk at epostadressen er korrekt og at det er denne du ønsker å benytte hos CloudFlare. Dersom den ønskes endret må du oppdatere e-post adressen ved å logge deg inn hos Cloudflare.
  2. Legg inn ønsket passord.
  3. Huk av for å godkjenne vilkårene til Cloudflare. Klikk deretter på "Sign Up for Cloudflare" for å automatisk opprette gratis konto hos CloudFlare.
Legg inn epost og ditt passord


Steg 4:
Trykk på "Provision Domain with CNAME Setup".

Aktiver CloudFlare for ditt domenenavn


Steg 5:

Dersom alt gikk som forventet vil konto stå som "active", samt det vil dukke opp en oversikt over dine subdomener i tabell under. Den grønne bryteren betyr at CloudFlare er aktivert og i bruk på subdomenet www. Det vil ta noen minutter før CloudFlare faktisik er i bruk på subdomenet fra det øyeblikket det ble aktivert.

Vær oppmerksom på at CloudFlare ikke er aktivert for dittdomene.net (det vil si uten www). Det er dessverre ikke mulig å aktivere CloudFlare på den adressen, men dersom du ønsker at CloudFlare skal benyttes også for besøkende som gikk inn på adressen uten www er det bare å følge det som står her:
Benytte CloudFlare på roten av mitt domene

Dersom du ønsker å benytte CloudFlare på dine subdomener kan disse aktiveres ved å trykke disse på som vist nedenfor. Er subdomenet satt opp som A oppføring vil den bli byttet automatisk til CNAME oppføring etter at CloudFlare er slått på.

For å deaktivere CloudFlare for et (sub)domene klikker du på den grønne bryteren og den vil da bli grå igjen.

CloudFlare er da aktivert for domenet


Ferdig
Du har nå aktivert CloudFlare for et domene via cPanel.