Benytte CloudFlare på ditt domene via cPanel


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 10.03.2014 23:26:29     Sist oppdatert: 29.09.2016 12:20:25

Denne guiden viser hvordan du går frem for å benytte CloudFlare på ditt domene via cPanel. Guiden forutsetter at du allerede har logget deg inn i cPanel, samt at du har lagt inn kontaktinformasjon i cPanel.
Guiden er laget i cPanel med Paper Lantern (tema) med Norsk språk.

Steg 1:
Klikk på ikonet for "CloudFlare" som vist på skjermbildet under:

Velg Cloudflare ikonet i cPanel for å aktivere på ditt domenenavn


Steg 2:

  1. Sjekk at epostadressen er korrekt og at det er denne du ønsker å benytte hos CloudFlare. Dersom den ønskes endret må du oppdatere e-post adressen ved å logge deg inn hos Cloudflare.
  2. Klikk for å godkjenne CloudFlares tjenestevilkår.
  3. Klikk på "Signup Now!" for å automatisk opprette gratis konto hos CloudFlare.
Legg inn e-post adresse du ønsker å bruke hos Cloudflare for å aktivere konto


Steg 3:
Du vil få opp melding om at din konto er opprettet og bli ført videre til siden under.
Klikk på bildet av den grå skyen for å aktivere CloudFlare for www.dittdomene.net (hvor dittdomene.net må erstattes med ditt domene).

Aktiver Cloudflare på ditt domenenavn


Steg 4:
Dersom alt gikk som forventet vil skyen ha skiftet farge til oransj, samt det vil dukke opp en oversikt over dine subdomener i tabell under. Den oransje skyen betyr at CloudFlare er aktivert og i bruk på subdomenet www. Det vil ta noen minutter før CloudFlare faktisik er i bruk på subdomenet fra det øyeblikket det ble aktivert.

Vær oppmerksom på at CloudFlare ikke er aktivert for dittdomene.net (det vil si uten www). Det er dessverre ikke mulig å aktivere CloudFlare på den adressen, men dersom du ønsker at CloudFlare skal benyttes også for besøkende som gikk inn på adressen uten www er det bare å følge det som står her:
Benytte CloudFlare på roten av mitt domene

Dersom du ønsker å benytte CloudFlare på dine subdomener kan disse aktiveres på samme måte som i steg 2. Det forutsettes da at subdomenet er satt opp med CNAME-record og ikke A-record. Dersom subdomenet er satt opp med A-record vil ikke den grå skyen vise ved siden av subdomenet. For å kunne aktivere CloudFlare for subdomenet må du endre record for domenet fra A-record til CNAME-record. Dette kan gjøres via DNS-kontroll eller via Simple/Advanced DNS Zone Editor i cPanel.

For å deaktivere CloudFlare for et (sub)domene klikker du på den oransje skyen og den vil da bli grå igjen.

Cloudflare er aktivert på ditt domenenavn

Ferdig
Du har nå aktivert CloudFlare for et domene via cPanel. Klikk på linken "Home" øverste til venstre for å komme tilbake til forsiden i cPanel.Live chat Live chat