Bytte webhotell uten å flytte domene


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 10.03.2014 23:26:29     Sist oppdatert: 09.12.2021 14:45:00

Denne guiden tar for seg hvordan du går frem for å bytte webhotell til PRO ISP uten å flytte domenet.

I hvilke tilfeller skulle det være aktuelt å la vær å flytte domenenavnet til PRO ISP? Ut i fra våre erfaringer er dette typiske tilfeller:

 • Det er ikke mulig å flytte domenet til PRO ISP ettersom enkelte domener ikke kan flyttes.
 • Prisen for domenet er lavere hos nåværende leverandør.
 • Man ønsker å holde domene og webhotell leverandør adskilt i tilfelle det skulle oppstå konflikter slik at det er lettere å bytte webhotell leverandør om man ikke kommer til enighet. I dagens marked er det dessverre mange små og useriøse aktører som har gitt grobunn til denne tanken. Et typisk tilfelle er gjerne at leverandøren legger ned driften uten å informere kunden eller å gjøre det som kreves for at kunden skal kunne flytte sitt domenenavn bort fra leverandøren.

Anbefalt fremgangsmåte:

 1. Bestilling av ønsket webhotell
  Bestill ønsket webhotell via våre websider. Når du bestiller velger du alternativet ”Bruk” i søkesultatet for domenenavnet ditt (se eksempel på bildet under). Fullfør bestillingen og sjekk at du har mottatt samme antall eposter som det står oppgitt på siste side av bestillingen.

  Dersom ditt toppnivå-domene ikke står oppgitt i søkeresultatet kan du bestille et av de andre toppnivå-domenene og gi beskjed til support om ønsket toppnivå-domene etter fullført bestilling.
   
  Domenesøk i bestillingssider
   
 2. Flytting av eksisterende webhotell til webhotell hos PRO ISP
  Følg punktene 2-13 i denne guiden etter behov.
   
 3. Peking av domene mot webhotell
  Domenet kan pekes mot webhotellet på følgende måter:
   
  1. Endring av navneservere - ANBEFALT
   Når bestillingen er fullført vil du motta en epost hvor våre navneservere er oppgitt. For å endre navneservere for ditt domene må du som regel logge deg inn i et kundesystem/kontrollpanel hos din nåværende leverandør. Har du ikke tilgang til et slikt system må du ta kontakt med din nåværende leverandør og be dem endre dem for deg.

   Når navneserverne er endret tar det normalt 0-2 dager før alle servere på nettet har fått med seg byttet av webhotell.
    
  2. Endring av domenets sonefil (DNS)
   Ønsker man å peke domenet mot webhotell med denne metoden bør man vite hva man holder på med da det kreves en viss kompetanse i tillegg til tilgang til sonefilen. Følgende CNAME-post bør oppdateres/legges til i sonefilen (hvor dittdomene.no må erstattes med ditt domenenavn):
    
   TJENER: *.dittdomene.no
   TYPE: CNAME
   DATA: cpanelX.proisp.no (hvor X må byttes ut med servernummeret du får konto på - informasjonen er sendt til deg etter bestilling)
   TTL: 3600 

   Samtlige records skal peke mot cpanelX.proisp.no som står oppgitt i kontoinformasjonen du mottok ved bestilling. * er wildcard og innebærer at poster som ikke er lagt til i sonefilen pekes mot vår server. Dersom wildcard ikke brukes vil du måtte legge til følgende CNAME-records i stedet for * (mot samme IP) i tillegg til eventuelle subdomener du måtte opprette:
    
   www
   mail
   ftp
   cpanel
   webmail

   Glem ikke å oppdatere roten av sonen (dvs. dittdomene.no) til å peke mot serverens IP med en A-post dersom også den skal peke mot webhotellet. Det er også mulig å legge den inn som CNAME hos enkelte leverandører som over, men de fleste leverandører støtter ikke dette.