Eksport av database i phpMyAdmin


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 10.03.2014 23:26:29     Sist oppdatert: 26.06.2019 09:35:32

Denne guiden tar for seg hvordan man kan eksportere en MySQL/MariaDB database i phpMyAdmin i cPanel. Dette kan være nytting i flere tilfeller, for eksempel hvis en installasjon skal flyttes til ny server, eller man trenger en lokal kopi/backup av databasen. Denne guiden krever at man først logger inn i cPanel.

Steg 1:
Klikk på ikonet for "phpMyAdmin" som vist på skjermbildet under i cPanel:

phpMyAdmin ikonet i cPanel

Steg 2:

 1. Legg merke til hvilken versjon av MySQL som kjører på serveren hvor du eksporterer databasen da dette kan være viktig informasjon ved import (gjenopprettelse) av databasen på annen server.
 2. Klikk på databasen du ønsker å eksportere i listen over databaser. I dette tilfellet blir det databasen "ittdoubc_wp330".

phpMyAdmin startside


Steg 3:
Klikk på "Eksporter".

 

phpMyAdmin databaseside


Steg 4:
I phpMyAdmin er det to måter man kan eksportere en database; "Hurtig" og "Egendefinert". Det enkleste vil naturlig nok være å velge "Hurtig".

 1. Velg "Hurtig - vis minimum alternativer"
 2. Velg hvilket format databasen skal eksporteres i.
 3. Trykk på "Utfør" for å starte eksportering og laste ned filen.

phpMyAdmin eksportside

Steg 5:
Dersom du har spesifikke behov eller ønsker mer kontroll over eksporteringen velger du "Egendefinert". Her har du mange valg, og merk at vi her kun gjennomgår de mest vanlige.

 1. Klikk på "Egendefinert - vis alle alternativer"
 2. Klikk på "Velg alle" for å markere alle tabeller i databasen. Dersom det er tabeller som ikke skal eksporteres skal de ikke være markert her.
 3. Velg hvilket tegnsett som skal benyttes. Dette er viktig å vite ved en eventuell importering, og utf-8 vil fungere i de aller fleste tilfeller.
 4. Velg ønsket komprimmering for filen. Dersom det er en stor database som skal eksporteres bør man velge for eksempel "gzipped" eller "bzipped", for å redusere filstørrelsen.
 5. Velg hvilket format databasen skal eksporteres i.
 6. Velg om den eksporterte databasen skal være kompatibel med andre/eldre systemer. Med mindre du har spesifikke behov velger du "NONE" her.
 7. Dersom du skal kopiere databasen over i en tom database må du velge INSERT som også er standard valg. Skal du overskrive data i en database som allerede inneholder data så må du velge UPDATE.
 8. Trykk på "Utfør" for å starte eksporteringen.

phpMyAdmin eksport alternativer


Steg 6:

 1. Huk av for at du ønsker å lagre filen.
 2. Trykk OK for å laste ned og lagre filen lokalt.
Nedlasting av SQL eksportfil

Ferdig
Vi har nå vært igjennom hvordan vi kan eksportere en MySQL/MariaDB database i phpMyAdmin.