Hvordan endre mappe for tilleggsdomene


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 19.06.2018 10:52:15     Sist oppdatert: 11.05.2019 13:37:52

Denne guiden viser hvordan du endrer hvilken mappe tilleggsdomene peker mot og hvordan tilleggsdomene er satt opp fra start etter bestilling. Guiden går ut i fra at du på forhånd har bestilt et tilleggsdomene ("Hvordan bestille et tilleggsdomene") og at du på forhånd har logget deg inn på cPanel for den aktuelle kontoen.

Alle tilleggsdomener settes opp på et subdomene. Dersom du eksempelvis skal bestille mitttilleggsdomene.no som tilleggsdomene, og hoveddomene.no er hoveddomenet på webhotellet så vil mitttilleggsdomene-no.hoveddomene.no være subdomenet tilleggsdomenet legges på og pekes mot mappe mitttilleggsdomene-no.hoveddomene.no i roten av webhotellet. Ønsker du at tilleggsdomenet skal vise samme innhold som hoveddomenet må du endre mappen subdomenet til å peke mot public_html. Det kan selvsagt endres til hvilken som helst annen ønskelig mappe i stedet.

Steg 1
Klikk på ikonet for "Underdomener" som vist på skjermbildet under.


Steg 2
I oversiktsbildet for subdomener vil vi under "Endre et underdomene" se en liste over alle subdomener som er opprettet.
For å endre hvilket innhold tilleggsdomenet viser må du endre mappen subdomenet peker til. 

Steg 3
Endre dokumentrot til public_html.


Ferdig
Vi har nå vært gjennom hvordan du endrer hvilken mappe tilleggsdomene peker mot og hvordan tilleggsdomene er satt opp fra start etter bestilling.