Opprettelse av nettside via RVSiteBuilder 5


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 10.03.2014 23:26:29     Sist oppdatert: 12.02.2018 18:01:18

Denne guiden viser hvordan du går frem for å sette opp en enkel nettside ved hjelp av hjemmesidegeneratoren RVSiteBuilder i cPanel.
RVSitebuilder tilbyr vi ikke lengre til nye kunder da vår nettside løsning har erstattet denne løsningen. Gamle kunder har fortsatt tilgang til RVSitebuilder i cPanel.

Steg 1:
Klikk på ikonet for "RVSiteBuilder" som vist på skjermbildet under:

Steg 2:
For å publisere en nettside via RVSiteBuilder må en gjennom tre trinn.

 • Hjem: Opprett Side
 • Trinn 1: Design/Maler
 • Trinn 2: Sidestruktur
 • Trinn 3: Sideinnhold
 • Publiser

Denne guiden vil ta for seg hvert trinn for å opprette og til slutt publisere en nettside på ditt domene via RVSiteBuilder. Gjennom hele prosessen vil du kunne følge med på hvilke trinn som er fullført og hvilke trinn som gjenstår får nettsiden er klar til å publiseres via RVSiteBuilder.

Hjem krever at vi oppgir grunnleggende informasjon som vil bli benyttet ved opprettelse av nettsiden.

 1. Tast inn prosjektnavn som RVSiteBuilder vil benytte i fremtiden for dette prosjektet. Prosjektnavnet benyttes til å skille flere forskjellige prosjekter fra hverandre dersom man oppretter flere nettsider via RVSiteBuilder.
 2. Tast inn navn/firmanavn på nettsiden. Firmanavnet vil bli stående øverst på nettsiden. Dersom det er en personlig nettside kan du benytte en tekst som er mer beskrivende for deg. Vi har i denne guiden valgt teksten "Ola Normann AS".
 3. Tast inn slagord. Slagordet vil bli stående øverst på nettsiden under firmanavn. Dersom det er en personlig nettside kan du benytte en tekst som er mer beskrivende for deg. Vi har i denne guiden ikke valgt noe slagord.
 4. Velg deretter kategori for hva din nettside skal innholde. Vi har i vårt eksempel valgt "Forretning" ettersom det skal være en hjemmeside til en bedrift.
 5. Under "Web Page List" skal du velge hvilke sider du ønsker nettsiden din skal opprettes med. Ønsker du f.eks ett kontaktskjema på siden så velg "Contact Us" slik vi har gjort i eksempelet under.
 6. Du er nå klar til å gå videre til trinn 1. Trykk på "Opprett" for å gå videre.

Steg 3:
Trinn 1 gjelder design av nettsiden. RVSiteBuilder inneholder flere ferdige maler som kan benyttes for raskt og enkelt få på plass et ferdig design. Du har også mulighet til å opprette egne maler og egne design. Denne guiden benytter en ferdig mal.

 1. Velg "Malkatalog" dersom du ønsker å benytte en ferdig designmal fra RVSiteBuilder. Ønsker du å lage ditt eget design, velg "Create DIY Template". Vi har i denne guiden valgt en ferdigmal under "Malkatalog".
 2. Velg en kategori du mener er passende for nettsiden du ønsker å opprette. Dersom du er usikker, velg "Alle kategorier" for å se alle maler som er tilgjengelige.
 3. Klikk og velg den malen du ønsker å benytte for din nettside.
 4. Klikk deg videre til trinn 2.

Steg 4:
Trinn 2 gjelder stil/utseende for nettsiden.
Sett opp utseende for nettsiden etter ditt ønske. Du har her valg for følgende innstillinger (kan variere mellom de forskjellige malene):

 • Endre plassering av logo, firmanavn og slagord.
 • Skrifttype/font for nettsiden.
 • Navigation angir hvordan menyen skal se ut. Menyen kan også skjules.
 • Under "Template" kan du endre til en ny mal på nettsiden.
 • Oppløsning (Screen) angir hvor bred nettsiden skal vise i nettleser. Posisjon angir om nettsiden skal vises i senter i nettleser.
 • Inne på "Site Wide" kan du endre topp/side seksjoner.
 1. Klikk deg videre til trinn 3 når du er ferdig med å tilpasse siden din.

 

Steg 5:
Publisering av nettsiden slik at den blir tilgjengelig på nett.

 1. Oppe til høyre i nettleseren så kan du enten forhåndsvise nettsiden eller velge å publisere resultatet. Velg "Publiser".

Steg 6:

 1. Velg om du ønsker å publisere nettsiden direkte på domenet (http://www.dittdomene.net) eller om nettsiden ønskes publisert under en submappe (http://www.test.com/submappe)
 2. Velg mellom http og https. Vi anbefaler http i de fleste tilfeller dersom det ikke kreves https av spesielle årsaker.
 3. Velg domene fra listen hvor nettsiden skal publiseres.
 4. Du må ikke krysse av for å lagre diskplassforbruket ettersom den funksjonen er forhindret av sikkerhetshensyn. Det vil i fremtidige versjoner av RVSiteBuilder ikke være mulig å krysse av for den.
 5. Kryss av for å publisere over eksisterende nettside dersom dette er ønskelig.
 6. Klikk på "Publiser" for å publisere nettsiden.


Steg 7:
Nettsiden er publisert og tilgjengelig for domenet nettsiden er publisert på. For å gjøre endringer på siden som er publisert må en gå tilbake til steg 1. Endringer kan da gjøres trinn for trinn hvor nettsiden til slutt kan publiseres på ny med oppdaterte endringer.

Ferdig
Vi har nå vært gjennom hvordan vi kan sette opp en enkel nettside ved å bruke hjemmesidegeneratoren RVSiteBuilder v.5.