Hva er et aliasdomene eller tilleggsdomene?


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 08.07.2005 19:48:11     Sist oppdatert: 19.09.2007 15:30:48

Et webhotell har fra start av kun ett domene, kalt hoveddomene. Formålet med et aliasdomene er at det skal vise samme innhold som hoveddomenet og fungere på samme måte. Domenet peker på samme mappe som hoveddomenet. Du vil også kunne opprette e-postadresser på samme måte som for hoveddomenet.

Formålet med tilleggsdomenet er at det ikke viser samme innhold som hoveddomenet. Domenet peker på egen mappe i webhotellet. Du vil også her kunne opprette e-postadresser på samme måte som for hoveddomenet.

Priser for alias- og tilleggsdomener finner man i webhotelloversikten.

Eksempel på aliasdomene:
Du bestiller webhotell med hoveddomenet dittdomene.net. Du ønsker også at dittdomene.org skal vise samme nettsider og bestiller dittdomene.org som et aliasdomene. I tillegg til at dittdomene.net og dittdomene.org viser samme nettsider, kan du opprette e-postadresser på begge domenene (f.eks. navn@dittdomene.net og navn@dittdomene.org). Når man går inn på dittdomene.org med nettleseren vil dittdomene.org forbli i adressefeltet på nettleseren, samtidig som samme innhold som dittdomene.net viser i nettleseren.

Eksempel på tilleggsdomene:
Du bestiller webhotell med hoveddomenet dittdomene.net. Du ønsker i tillegg at annetdomene.com skal benytte samme webhotell, men vise annet innhold enn hoveddomenet. Du bestiller dermed annetdomene.com som et tilleggsdomene. De to domenene vil dermed fungere som to forskjellige nettsider. Du kan også i dette tilfellet opprette e-postadresser på begge domenene (f.eks. navn@dittdomene.net og navn@mittdomene.net).