Hva er dedikert IP?


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 08.07.2005 19:48:11     Sist oppdatert: 19.04.2017 18:50:07

Webhotell kommer uten dedikert IP. Dedikert IP er en egen IP-adresse som kun ditt domene/webhotell vil ha. Dedikert IP kan bestilles via bestillingssidene når du bestiller webhotellet eller via kundesidene som en tilleggstjeneste.

Eksempel:
Dersom du bestiller dittdomene.com med egen IP 207.44.194.76, ville du ved å skrive http://207.44.194.76 i nettleseren komme frem til de samme nettsidene som på http://www.dittdomene.com.

Hva skal DU med dedikert IP?
Det er 3 gode grunner for å bestille dedikert IP på ditt webhotell:

 1. Trygghet og troverdighet for besøkende
  Det kreves ikke lenger en dedikert IP for å kunne installere et SSL sertifikat på ditt webhotell, men vi anbefaler det fremdeles ettersom det vil gi økt støtte i operativsystem/nettlesere. Vi opplever en stadig større etterspørsel etter SSL sertifikat. SSL sertifikat sikrer kommunikasjonen med dine kunder (de kan da bruke https i nettleserens adresselinje) og gir dine kunder større trygghet i forhold til din identitet og seriøsitet, noe som igjen resulterer i bedre konvertering (at besøkende gjør en ønsket handling på nettstedet).

  VeriSign har gjort undersøkelser som viser at bruk av EV (Extended Validation) SSL sertifikat på et nettsted kan medføre 5-87% økning i konvertering. Gjennomsnittlig økning lå på 17,8%. Du kan lese mer om dette her:
  SSL Case Studies from VeriSign, Inc.
   
 2. Unngå at epost blir merket som spam
  Dersom du ikke har dedikert IP på ditt webhotell sender du ut epost via samme IP-adresse som alle andre webhotell på serveren. Vi overvåker epost som sendes nøye, men det er dessverre ikke til å unngå at det blir sendt spam i svært korte perioder i forbindelse med misbruk før vi får stoppet misbruket. I disse tilfellene kan i verste fall IP-adressen det ble sendt fra bli merket som spam-IP av enkelte aktører som overvåker spamming. Dette kan medføre at epost som sendes fra webhotell uten dedikert IP blir merket som spam hos enkelte mottakere frem til vi har fått fjernet serverens IP-adresse fra spamlisten. Webhotell med dedikert IP vil i slike tilfeller være helt upåvirket og epost vil bli levert uten at den merkes som spam.
   
 3. Sette opp og teste nettsted før registrering/flytting av domene
  Når du bestiller et webhotell hos PRO ISP får du tildelt en adresse (URL) hvor du kan sette opp og teste nettstedet ditt på før du registrerer/flytter domenet. Den fungerer bra for det meste, men det kan være noe problematisk i forhold til Apache modulen mod_rewrite som ofte brukes for å gjøre adressene på nettstedet mer søkemotorvennlige. Dette problemet er betraktelig mindre med en dedikert IP hvor du kan oppgi IP-adressen i nettleseren og se nettsiden.