Hva er forskjell mellom IMAP og POP3?


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 11.12.2019 13:44:02     Sist oppdatert: 11.12.2019 14:18:34

IMAP og POP3 er to forskjellige måter å koble til e-postadressen.
IMAP er den vi anbefaler blir valgt når e-postadresser legges inn i e-postprogrammer (f.eks Outlook/Thunderbird/Apple Mail). Er det ønskelig at e-post skal bli synkronisert over flere enheter (mobil,tablet,pc,mac,webmail) så er IMAP anbefalt.

IMAP
Ved oppsett av e-postkontoen som IMAP så vil enheten som kobler seg til e-postserveren laste ned en kopi av e-postmeldingen. Meldingen vil fortsatt ligge på serveren slik at den er tilgjengelig via andre enheter som webmail.
Hvis en e-postmelding blir lest på din maskin så vil den også vises som lest på serveren og andre enheter. Samme gjelder ved videresending/svar/sletting.

POP3
Enheten som er satt opp med e-postadressen som POP3 vil koble seg til e-post serveren og laste ned selve meldingen. Den vil da forsvinne fra e-post serveren og ikke være tilgjengelig på andre enheter.
Hvis enheten går tapt eller blir skadet så vil e-postene som er lastet ned gå tapt hvis en ikke tar egne backup av enheten regelmessig.

OBS
Er det ønskelig å endre fra POP til IMAP bør en ikke fjerne konto fra e-postprogrammet. Da vil e-postene bli slettet. En bør ta en fullstendig backup først, se eksempel for Outlook her.
Deretter bør en opprette en ny profil eller e-postkonto som IMAP og importere inn backup.