Hva er WHOIS beskyttelse og hvorfor bør jeg bruke det på mitt domene?


OPPLEVER DU PROBLEMER MED VÅRE TJENESTER? KJØR DIAGNOSE FØRST FOR Å SPARE DIN OG VÅR TID

Lagt til: 26.05.2017 14:16:33     Sist oppdatert: 20.10.2017 15:04:36

WHOIS er kontaktinformasjonen for ditt domene som ligger tilgjengelig for alle på internett. I tillegg til at personlig/firma informasjon er tilgjengelig er også din epostadresse oppgitt i WHOIS-informasjonen. I og med at denne informasjonen er fritt tilgjengelig for alle kan dette medføre åpenbare konsekvenser som ID-tyveri og spam relaterte problemer. Sistnevnte ser ut til å være det største problemet ut i fra hva vi ser av epost som mottas og hva våre kunder selv forteller oss.

Vår WHOIS beskyttelse løser begge problemene!

Eksempel på hvordan WHOIS beskyttelse ser ut for et domene

 • Skjult kontaktinformasjon
  All informasjon som du setter på domenenavnet blir endret til en organisasjon som er opprettet med formål om å benyttes til å stå som kontakt og være førsteledd for all kommunikasjon relatert til domenet. Internt i våre systemer kan du se at du står som eier av domenenavnet og all kontaktinformasjonen, men det kan ingen andre på nettet.

  Mange som tilbyr en slik tjeneste tar gjerne betalt for dette, samt har lett for å oppgi hvem den egentlige eieren er. Personvern er en del av FNs menneskerettigheter så vi kan garantere at vi ikke gir fra oss denne informasjonen lett. En rekke prosedyrer må følges før vi kan gi fra oss slik informasjon.
   
 • 100% spamfri løsning
  Sender noen en epost til epostadressen som står oppgitt når WHOIS beskyttelse er på så vil følgende skje dersom domenelås er:

  • Avsender får svar i retur om at vedkommende må kontakte eier av domenet via et skjema eller eventuelt sende inn klage. Domenekontakt vil ikke få noe informasjon før skjema er benyttet av avsender.
  • AV
   Domenekontakt vil motta en epost om at det er sendt epost til den offentlig tilgjengelige epostadressen. Eposten fra avsender vil kunne leses via link i tilsendt epost.

Dersom du er partner hos oss og ikke ønsker at noe av dette skal vise noe informasjon fra PRO ISP så kan vi også nevne at det ikke er mulig å se at løsningen leveres fra oss. Dette gjelder både eposter og skjema også.

Det er dessverre ikke alle toppnivådomener som støtter denne funksjonaliteten per i dag og .no domener er ett av disse. Reglene i registeret gjør at det dessverre ikke er mulig å tilby den samme funksjonaliteten. Domener som støtter WHOIS beskyttelse vil ha et valg om dette i informasjonen under domenet i kundesidene. Du vil også kunne se om dette støttes i informasjonen for toppnivådomenet for de enkelte undersidene til toppnivådomenene fra siden om domenenavn.

Alle domener som har støtte for funksjonen vil automatisk benytte den når disse blir registrert eller flyttet. Dersom dette ikke er ønskelig kan du slå av funksjonen via kundeprofilen i kundesidene. Guide for hvordan slå på WHOIS beskyttelse.