Tjeneste oppgradering: Følg linken for nærmere status vedrørende migrering, for generelle spørsmål og svar se vårt hjelpesenter.

Datasenter


Våre servere er plassert i høyteknologiske datasentre i:

  • Stavanger (Norge)
  • Oslo (Norge)
  • Roubaix, (Frankrike)
  • Nuremberg, (Tyskland)

Servere plassert i Stavanger/Oslo er beregnet for de av våre kunder som har kunder/besøkende i hovedsak fra Norge. Servere plassert i Roubaix/Nuremberg er beregnet for de av våre kunder som har kunder/besøkende i hovedsak fra Europa. Du velger selv hvor du ønsker å ha ditt webhotell ved bestilling.

Overvåkning

Våre servere og tjenester er under konstant overvåkning. Skulle en tjeneste gå ned, vil våre ansvarlige driftsteknikere umiddelbart få varsling om dette pr SMS og epost. Feilretting starter dermed umiddelbart etter varsling.

Sikkerhet

Datasentrene har strenge sikkerhetsrutiner. Ingen uvedkommende har tilgang til datasentrene. Alle serverrom, i tillegg til en rekke andre rom, har kameraovervåking.

Datasentrene har kjøleaggregat, temperaturovervåking, fuktsensor, antistatisk gulvbelegg og har UPS (batteribackup) på alle kritiske komponenter. Serverrommene er brann- og fuktsikret.

Redundans

Datasentrene har flere fiberinnganger - dersom noe skjer med en inngang, vil andre sørge for fortsatt tilgang til internett.

Datasentrene har flere gigabit linjer til internett hos flere forskjellige leverandører - dersom det oppstår problemer med en linje/leverandør, vil andre sørge for fortsatt tilgang til internett.

Datasentrene har også redundans på strømforsyning, backbone routere og flere andre kritiske komponenter. Med andre ord er alt lagt til rette for minimal nedetid og høy tilgjengelighet.

Servere

Våre servere er generelt sett raske og lite belastet. Vi får ofte tilbakemeldinger fra våre kunder om at sidene er blitt mye raskere enn før etter at de ble flyttet til oss.

Ønsker du å ha webhotell på spesielt raske og lite belastede servere bør du velge vårt Pro Premium webhotell. Webhotellet ligger på våre PRO servere som har bedre komponenter og mindre kunder pr. server enn våre andre webhotell.

Antall kunder per server er begrenset for å hindre overbelastning og trege servere. Alle servere har 1 Gbit forbindelse, noe som sikrer at våre tjenester alltid er raske og stabile.

Test filer

Sjekk hastigheten på nedlasting fra de forskjellige datasentrene ved å laste ned filene under:

Stavanger, Norge

10mbLast ned
100mbLast ned

Oslo, Norge

10mbLast ned
100mbLast ned

Roubaix, Frankrike

10mbLast ned
100mbLast ned