Mer diskplass og økt pris for webhotell

Skrevet av: Jon Eivind Malde

27. juni sjokkerte cPanel hele webhotellbransjen da de mangedoblet prisen for programvaren med øyeblikkelig virkning uten noen form for kommunikasjon med sine partnere. cPanel er kontrollpanelet vi benytter for våre webhotell og er grunnmur for tjenesten vi leverer.

Økt pris for cPanel

Over natten er våre priser blitt ca. 7 ganger dyrere. Bransjen har vært i opprør siden endringen og cPanel har fått mye kjeft fra sinte partnere i alle kanaler. Et raskt søk på nettet vil vise mange «fargerike» tilbakemeldinger.

cPanel - Tom vurderer prisendringene

Vi har selv gitt beskjed til cPanel om det vi mener er useriøs forretningspraksis. Dessverre lytter ikke cPanel til sine partnere og vi blir tvunget til å enten akseptere endringen eller å finne alternative løsninger for å kunne fortsette å levere stabile og gode tjenester til våre kunder.

Våre tanker

cPanel lover at prisendringen skal resultere i enda bedre produkt for deg, men en så radikal prisendring er tung å svelge når produktet i utgangspunktet ikke var lavt priset. Vi har vurdert andre løsninger, men det finnes per dags dato dessverre ikke løsninger som er gode eller stabile nok sammenlignet med cPanel. Vi kan også utvikle egen løsning, men det vil ta mye tid, noe vi ikke har ettersom endringen er umiddelbar.

Vi tror du som kunde først og fremst er opptatt av stabil og sikker drift. Med det som utgangspunkt har vi i første omgang ikke annet valg enn å fortsatt tilby webhotell med cPanel. Vi ønsker imidlertid å tilby det som er best for våre kunder til enhver tid til mest mulig konkurransedyktige priser. Du kan med andre ord være sikker på at vi ikke vil stoppe å vurdere alternativer. Vår lojalitet til cPanel er radert og cPanel må levere på sine løfter for at vi ikke skal foreta endringer.

Økt pris og økt diskplass

På grunn av økningen har vi sett oss nødt til å øke prisen for følgende webhotell:

WebhotellGammel prisNy pris
Pro Medium49,-59,-
Pro Premium99,-119,-

Prisen vil tre i kraft fra 15.09 for alle kunder. Du har med andre ord muligheten til å bestille nye webhotell eller oppgradere før denne datoen til gammel pris.

Samtidig som vi øker prisen ønsker vi også å forbedre tilbudet så vi øker samtidig diskplass:

WebhotellFør
Pro Medium15GB30GB
Pro Premium30GB100GB

Alle kunder har allerede fått nye grenser for diskplass på sine webhotell.

Tom er glad for mer diskplass

Oppsummering

Denne endringen var ikke planlagt, men vi håper på forståelse for hvorfor vi måtte foreta endringen. Samtidig håper vi økt diskplass vil være et lite plaster på såret når vi først gjør endringen.

16 kommentarer på “Mer diskplass og økt pris for webhotell”

 1. Er leverandøren alene om dette produktet? Håper andre etter hvert også kan levere konkurrerende system. Vi er godt fornøyd med tjenesten så langt men liker ikke den slags raske reguleringer.

  1. Hei,

   De er ikke alene, men de er alene om å levere et system med såpass høy stabilitet og kvalitet. I tillegg er det det kontrollpanelet som er mest brukt og som mange av våre kunder allerede kjenner til.

   Plesk leverer et kontrollpanel som er nesten like bra, men de har samme eier som cPanel så vi må utelukke det bare på bakgrunn av dette. cPanel fikk samme eier i slutten av fjoråret.

   Per dags dato er det DirectAdmin som er mest aktuell å ta i bruk, men vi anser det ikke som modent nok per dags dato.

 2. Prisøkningen for Pro Medium på kr. 10,- pr mnd er ikke avskrekkende og fullt akseptabel fra en leverandør som har holdt prisene nede i minst 10 år. Dessuten, prisøkningen er godt kompensert med doblet diskplass, og fra før leveres en absolutt topp tjeneste av høy kvalitet.

  1. Hei Magnus,

   Takk for tilbakemelding og forståelse. Det er godt mulig vi foretar justeringer i forhold til databaser i neste omgang, men ingenting er bestemt enda. Vi tar med oss tipset 🙂

 3. Uffda, dette virker forferdelig uproft av Cpanel, som dere sier.

  Det er kanskje bare en påminnelse om hvorfor det er sunt med konkurranse på markedet, og at monopoler ikke tjener kundene eller dere på noen måte.

  Jeg håper dere får et brukbart alternativ i fremtiden og kan redusere prisene igjen.

  Inntil videre er det i hvert fall et plaster på såret at vi får litt mer diskplass å rutte med, så takk for det.

  Ha en fin dag og stå på folkens.

  1. Hei Tommy,

   Ja, vi skulle gjerne sett at det var noe mer konkurranse på markedet. Heldigvis ser det ut til at endringen fra cPanel medfører nettopp dette. Dessverre er det slik at det tar tid å gå fra tilnærmet monopol til at det eksisterer reelle alternativer. For bransjen som helhet ser det ut til at det er mye som skjer likevel så det er spennende tider vi går i møte 🙂

   Ja, vi ønsket å gi noe tilbake til våre kunder når vi likevel måtte gå til dette skrittet.

   I like måte!

 4. Jeg har aldri vært annet en 100% fornøyd med dere, og noen kroners økning for å beholde den uovertrufne servicen dere tilbyr er en no-brainer for meg 🙂 Håper dere sammen med andre aktører løser floken med cPanel.

  1. Hei Willem,

   Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂 Vi kan love at vi vil jobbe for å gi den beste løsningen til våre kunder så får tiden vise om det blir med eller uten cPanel.

 5. Aller først stiller jeg jo spørsmålstegn om cPanel faktisk har lov til å operere på denne måten, men når det er sagt stiller jeg meg bak de andre som har kommentert over her. 10,-/mnd er ingen voldsom økning, og en dobling av diskplassen er absolutt ikke noe å kimse av. Vil også samtidig takke for rask service og gode råd de gangene jeg har hatt behov for hjelp, jeg er veldig fornøyd med tjenesten og har ingen planer om å bytte.

  1. Hei Svein,

   Ja, vi stilte det samme spørsmålet da vi fikk høre nyheten. Vi kom frem til at det var vanskelig å gjøre noe med endringen, samt at selv om vi skulle vinne frem i rettsvesenet så vil det sannsynligvis ikke gi et resultat som ville vært mye bedre. Vi skulle imidlertid gjerne sett at oppkjøpet av cPanel ble stoppet på grunn av monopol, men det nytter lite å gjøre noe med i etterkant.

   Kjekt å høre at du også er fornøyd. Skulle du mot formodning ikke være det en gang så håper jeg vi hører fra deg, selv om det i utgangspunktet aldri skal skje 🙂

 6. Den tieren pr mnd får ikke meg til leite rundt etter noen billigere i alle fall.
  Så lenge stabilitet, brukervennlighet og kundeservice blir opprettholdt betyr ikke 120 kr pr år allverden

 7. Må bare føye meg inn i rekken over fornøyde brukere, og denne prisoppgangen forstår vi godt når Cpanel gjør som dette . Nå må jeg også si at jeg er veldig fornøyd med Cpanel, men voldsom prisoppgang uten varsel er ikke greit. Servicen til PRO ISP er uten sidestykke så denne økningen må vi som kunder kunne svelge uten problem. Viktigst med stabil tjeneste, og det leverer dere uten tvil.

  1. Hei Dag-Ivar,

   Takk for tilbakemeldingen. Det er godt å høre at vi har prioritert riktig for våre kunder så langt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del dette innlegget